This is a copyrighted blog by Lieya Jais. Powered by Blogger.
RSS

TIPS KURUS SIHAT BERSAMA JIC

Assalamualaikum semua...

Hari ini akak nak share bagaimana cara untuk LEBIH SIHAT dan KURUS dengan mengamalkan jic. Caranya mudah sahaja uolssss...petik jari jerkkk...

Istimewanya jic ni ialah ia hadir dalam botol yg cantik! pastu tulisannya berwarna emas! comel lote plak tu...! Rasanya ummpppppp! macam air mangga! Bukan mcm jamu2 kat luar tu yg rasanya, bila korg minum nak keluar balik...huhuhu...JIC ni memang terbaik πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘.

Ok, let's kita checkout camne nak kurus dan sihat dgn jic...

PESANAN PENTING >>
Banyakkan minum air masak yang secukupnya mengikut keperluan badan anda.

TIPS  :
Selepas pengambilan Jus iChantique sewaktu pagi, terus mengambil biskut cracker 3 keping..

CARA MENGURUSKAN JADUAL MAKAN..
Waktu pagi > ambil makanan kuantiti banyak
Waktu Tengahari > ambil makanan kuantiti sederhana
Waktu malam > ambil makanan yang kuantiti sedikit..

Elakkan pengambilan ais yang terlalu kerap..
Dan elakkan pengambilan kopi/teh yang terlalu kerap..

JUS ICHANTIQUE (JIC) SLIMGRIP SESUAI UNTUK :
~ Sesuai untuk anak dara
~ Sesuai untuk orang yang dah berkahwin
~ Sesuai untuk ibu menyusu
~ Sesuai untuk ibu dalam pantang normal atau ceaser

Jomm kurus, rapat dan cantik gebus bersama jus iChantique (JiC) Slim Grip...

Kat bawah ni adalah testimoni yg sukses mengamalkan jic utk kelihatan kurus! Minum kena konsisten, kalau ala2 chispmore tu, jgn salahkan produk pula ye! 😍😍😍😍😍😍...

UTK LEBIH INFO TENTANG PRODUK INI BOLEH WASAP :

LIEYA 017-621 5816
LIEYA 017-621 5816

**** SAYA BANTU ANDA****






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Jusichantique bagus untuk wanita

APA ISTIMEWANYA JIC?

JiC ni produk khusus utk wanita. Best sangat tau sbb dia bagi efek bagus utk dalaman dn luaran kita org pompuan. Dlm masa 24 jam jer  dh blh rasa efek dia. Yg best tu badan rasa fresh jer, berat badan pun dh turun tau!πŸ˜…...Buat yg bersuami, husband pun perasan tau kita dh lain. Yg pasti blh buat dia sayang lbh kat kita tauπŸ™ˆπŸ™ˆ.

Apa istimewanya Jic niπŸ€”πŸ€”πŸ€”.Ok meh nk explain... Dlm JiC ni ada 15 bahan botani dan sunnah mcm akar serapat, kacip fatimah, manjakani, kunyit, halia,aloe vera, betik, kulit pinang muda, madu, kurma habbatusauda dn bnyk lagi tau. πŸ’― selamat kita makan. Rasa dia pun sedap! tak bau langsung jamu atau herba. Tak yah nk tutup hidung bagai..sedap mcm buah mangga tuπŸ˜‹πŸ˜‹. Memang best weiiiii😘😘😘Anak dara, yg lps bersalin, yg nyusu baby pun blh minum uollss😍😍
Khasiat Hebat Produk Jus iChantique (JiC)
SLIM GRIP...

● Menguruskan lengan, peha, betis dan runcingkan muka.
● Mengempiskan perut kembali ramping.
● mengetatkan faraj menjadi seperti kembali dara...
● Membantu menyelesaikan masalah kentut vigina
● Menganjalkan payudara dan pinggul
● Membantu masalah kedutan wajah
● Memberi tenaga
● Menghilangkan bau badan
● Membantu meriahkan susu ibu
● Membantu masalah keputihan/keputihan berbau
● Membantu masalah kitaran haid
● Membantu masalah hormon tidak stabil
● Membantu masalah sengugut
● Membantu masalah cyst dan fibroid
● Membantu masalah tumit kaki merekah
● Menghaluskan kulit wajah dan badan
● Menaikkkan seri wajah
● Membantu masalah peranakan bengkak atau kembang
● Membantu mencerahkan kulit
● Membantu masalah pelawasan/Sembelit
● Membantu mencantikkan kuku dan rambut..
● Membantu memudarkan parut lama
● Membantu mengawal nafsu makan
● Melawaskan pembuangan air kecil
● Melawaskan pembuangan angin
● Membantu masalah kahak/batuk/resdung

Cara minum >>
10 ml sebelum sarapan
10 ml sebelum tidur

Untuk remaja berumur 13 hingga 17 tahun
Pengambilannya >>
5 ml sebelum sarapan
5 ml sebelum tidur

PESANAN PENTING >>
Banyakkan minum air masak yang secukupnya mengikut keperluan badan masing- masing..
















  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

JUS ICHANTIQUE JADI IGAUAN

JUS ICHANTIQUE,  jus wanita moden  mempunyai pelbagai campuran herba semulajadi yang diketahui sejak dahulu lg mempunyai khasiat yang sangat berguna kepada tubuh badan WANITA di luar sana..

Setiap WANITA pasti mahukan kecantikan luaran yang diidamkan tetapi kite perlu BERINGAT bahawa kecantikkan dalaman juga amat penting untuk mendapatkan KECANTIKAN yang SEBENAR ..
.
Tak salah mencuba sesuatu produk yang sangat baik untuk kesihatan TERUTAMA PADA WANITA YANG DAH BERKAHWIN.. JUS ICHANTIQUE untuk kesihatan dalaman dan luaran 😘
.
Nak CANTIK.SIHAT DAN MAINTAIN KURUS??
.
πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡
http://www.wasap.my/60176215816
http://www.wasap.my/60176215816
http://www.wasap.my/60176215816

DAPAT FREE GIFT!

#jusichantique
#jusikachak

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

PUFF COKLAT SEGERA YUMMMYYY...

Assalamualaikum...

Tak tahu nak buat menu apa petang ini? 

Cubalah menu ringkas ini. 


            Puff Coklat YUmmyyy...
     
Bahan-bahan:
Pastri segera
Satu mangkuk hirisan coklat masakan
Satu biji telur- dipecahkan

Cara membuatnya:
1. Potong pastri segera kepada empat bahagian kecil.
2. Ambil coklat yang telah dihiris dan letakkan di atas pastri.
3. Kemudian gulung pastri tadi.
4. Kemaskan bahagian hujung pastri menggunakan garpu. Potong    
    sedikit di bahagian atas pastri tadi.
5. Sapukan sedikit telur di bahagian atas pastri. Bakar di dalam  
    ketuhar selama 30 minit atau sehingga kekuningan dan garing.

Klik... klik...



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

DURIAN BELANDA BLENDED

Penulis: Jamaliah Jais
Foto: MyIpad & Google

Assalamualaikum,

Hari ini cerita pasal durian belanda yang saya bawa pulang dari kampung. Korang semua kenal tak dengan durian belanda? Tak kenal? isyhhh...durian? of cos kenal bukan. Ok. Ini serba sedikit info tentang durian belanda.

Durian belanda atau nama Englishnya Soursop berasal dari hutan tropika Carribean Amerika Selatan dan kini ia telah ditanam di Asia Tenggara termasuk negara kita Malaysia. Buahnya mempunyai duri yang lembut, tidak berbau tetapi memiliki isi yang banyak dan berbiji. Nak tau macam mana rupa buah? Tu dia...

Foto: Google


Durian belanda juga dikatakan salah satu buah yang sangat berkhasiat. Antaranya ialah:-
1. Ia memberikan kesan anti tumor atau kanser yang sangat kuat.
2. I juga berfungsi sebagai anti bakteria, anti fungus dan berkesan melawan pelbagai jenis parasit dan cacing.
3. Menurunkan tekanan darah tinggi, kemurungan, stress dan mengembalikan sistem saraf yang kurang baik. 

Sumber-sumber ini boleh di dapati di mana-mana blog dan laman sosial yang lain. Sejauhmanakah kebenarannya hanya Allah sahaja yang tau dan kita sebagai manusia perlulah berikhtiar dan berusaha melawan segala dugaan yang Allah beri. Ok. Tak sabar rasanya mahu memberikan anda resipi yang istimewa ini. Resipi ini saya peroleh dari blog kesukaan saya iaitu www.azlitamasammanis.com. Terima kasih kepada kak Ita dan saya kongsikan resipi di sini ye...Tq. 

          DURIAN BELANDA BLENDED

Bahan-bahan:
Satu mangkuk isi durian belanda- buang bijinya
Dua sudu susu pekat manis
Dua skop aiskrim vanila
Satu mangkuk ais- bergantung pada banyak mana ais yang anda suka.
Dua cawan air masak

Cara membuatnya:
1.       Masukkan ais ke dalam pengisar.
2.       Diikuti dengan isi durian belanda.
3.       Kemudian aiskrim vanila.
4.       Masukkan pula susu cair.
5.       Akhir sekali air masak.
6.       Kisar bahan-bahan tadi sehingga ia halus. Masukkan ke dalam cawan dan hiaskan dengan taburan coklat serta aiskrim di atasnya.


Ini gambarnya...klik klik...


Selamat mencuba ye!









  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

SNOW CHEESE CAKE

Penulis: Jamaliah Jais
Foto: Sendiri Amik

Assalamualaikum semua,

Hari ini saya nak bercerita tentang keju. Kenapa keju? Ini disebabkan dalam peti ais di rumah sangat penuh dengan keju. Ini semua gara-gara penangan kek snow cheese cake. Alhamdulillah, pertama kali mencuba kek ini, ramai pula yang mengemarinya. Terima kasih kepada majalah RASA kerana berkongsi resipi yang ringkas ini sekali gus memberi peluang kepada saya untuk menerima tempahan daripada rakan-rakan. Oleh itu, untuk anda semua, saya kongsikan resipi yang mudah ini.

SNOW CHEESE CAKE

BAHAN-BAHAN:
Satu cawan tepung gandum
Satu cawan gula caster
Setengah cawan tepung jagung
Satu sudu esen vanila
Satu sudu teh serbuk penaik
Dua sudu besar ovellet
6 biji telur gred B (dua biji hanya ambil kuningnya sahaja)
Setengah cawan minyak jagung
50ml air sejuk (yg disimpan di dalam peti ais)

CARA MEMBUATNYA:
1. Satukan kesemua bahan tadi kecuali minyak. Pastikan semua bahan sebati, gebu dan apabila di angkat tidak jatuh.
2. Setelah adunan tadi betul2 gebu dan putih, masukkan minyak dan gaul rata. (guna spatula sahaja pun boleh)
3. Sementara itu panaskan dahulu oven.
4. Masukkan adunan tadi ke dalam bekas berukuran 8 inci. Bakar di dalam ketuhar selama 1 jam pada sulu 170 darjah Celsius. (bergantung kepada oven masing2 ye)

BAHAN UNTUK KRIM:
250gm krim keju Philadelphia
Dua sudu Whipping Cream atau 2 sudu makan susu segar
Setengah tin susu pekat manis
Sebiji lemon

Cara membuatnya:
Mudah sahaja. Campurkan ke semua bahan ini dan pastikan ia sebati serta lembut.

HIASAN: Keju Cheddar yang diparut

*Setelah kek ini masak, sapukan krim keju di atas kek tadi. Kemudian, taburkan parutan keju tadi mengikut kesukaan anda.

Selamat mencuba ye kengkawan. Berikut adalah gambar2 kek yang telah saya buat dan tempahan dari rakan-rakan...

klik klik klik...
















Sekian...






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

CHEESE CAKE CRACKERS

Coretan: Lieya Jais
Foto: Google dan saya sendiri

Assalamualaikum...

Nampak tajuk kat atas tu tak? Cheeseeeeeeeee..oh cheeeseee...kerana cheese inilah hilang diet saya (cheh..walhal dia yg tak reti jaga makan). Bagaimanakah virus Cheese ini melanda dalam diri saya? jom baca kat sini...

Semuanya bermula apabila wartawan MW Mieza telah membawa pulang kek ini dari Sarawak. Setelah mencuba kek tersebut, memang terus falling in love. Tak cukup satu potong saya minta lagi. Ermmm...memang tak boleh berhenti. Tapi nikmat saya makan itu terhenti apabila diberitahu yang kek tersebut hanya terdapat di Sarawak sahaja dan bahan utamanya iaitu biskut salt cheese tu juga hanya ada di sana. WHAT???...Otak mula berfikir2, manakala tangan pula menggodek2 internet mencari resipi. Sedang kecoh2 menikmati kek tersebut, fasya fazida memberitahu wartawannya Shahiema telah membeli biskut tersebut dari Sarawak dan dia telah menunjukkan biskut tersebut kepada saya.

Inilah ruper biskut yg sedap tu...Foto sumber: Google


Oh, tidak semestinya biskut ini yang perlu diletakkan, biskut lain pun boleh tapi rasanya lain sikit la. So saya tukar dengan biskut ini.
Cheese mini crackers      Sumber foto: Google

Saya mula mencari resipi dan bahan2. Terima kasih kepada tuan empunya resipi iaitu http://skybluemelleymey.blogspot.com/. Mudah sahaja kengkawan nak membuatnya...meh tgk resipinya di sininya...

Kek Cream Cheese Cracker
Bahan-bahan:
125 gm mentega 250 gm cream cheese 1 cawan gula aising 170 gm Nestle cream ( 1 tin kecil )@ cooking cream (sy tukar kepada cooking cream) sebiji lemon
2 bungkus biskut cheese crakers Jenama Hwa Tai : ikut bentuk loyang kalau kecil kurangkan biskut..kalau besar banyak la biskutnya... 1 cawan susu segar atau susu jenis lain
Cara-cara membuatnya: 
1.Pukul gula aising dan mentega sehingga kembang dan gebu.
2.Masukkan cream cheese dan pukul lagi sehingga ringan dan gebu.
3. Masukkan cooking cream dan pukul lagi sebati. Ketepikan.
4.Panaskan susu segar sekejap dan padamkan api. Ambil sekeping cheese crackers dan celup sekejap ke dalam susu segar suam-suam panas tadi. Dan susun di dalam bekas. Buat begini pada keseluruhan permukaan bekas / loyang yang telah d alas dengan kertas minyak / aluminium foil / plastik ). 5. Setelah itu, lapis permukaan biskut dengan adunan cream cheese tadi dan ratakan.
6. Ulangi proses No.4 dan No.5.. Untuk ketebalan adunan cream cheese dan seberapa banyak lapisan biskut yang dibuat, terpulanglah kepada citarasa masing-masing. Pastikan adunan cream cheese merupakan lapisan terakhir.
7. Akhir sekali taburkan dengan serbuk biskut yang telah di kisar atau diramas-ramas dan ditapis atau apa sahaja hiasan yang anda suka, coklat, strawberi, dan sebagainya. Ikut kesukaan anda. Sebelum kek dimasukkan ke dalam peti sejuk tutup adunan kek dengan aluminium foil supaya air tidak masuk ke dlm adunan tersebut. simpan selama 6 jam atau semalaman.

Selamat mencuba ye kengkawan. Setelah saya membuatnya, ada juga rakan-rakan yang telah menempah kek ini. Alhamdulillah. Inilah kek yang saya hasilkan...klik klik...

Inilah hasil cubaan pertama saya...
Tempahan drpd Kak Eizan Ariffin 


Sempena open house rumahku...
Yang ini pula untuk jualan...tabuaran coklat di atasnya sgt mengiurkan...

-END- @lieya Jais

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS