This is a copyrighted blog by Lieya Jais. Powered by Blogger.
RSS

RESIPI TERUNG DAGING BERKEJU

Hari ini dah masuk ramadan yang ke-8. Alhamdulillah masih diberi peluang untuk melakukan ibadat pose ini dengan jayanya. Okelah, hari ni nak bercerita tentang menu berbuka semalam. Simple & Easy. Menunya ialah sup tauhu, ayam goreng (request dari bos Johan), sambal kupang ADABI (kena letak brand sebab buka, panaskan, siap..heheh), dan terung daging berkeju. Mana dapat idea buat terung daging berkeju tu? Hah..korang kenalah rajin nengok channel Food Network Channel..macam2 ada..hehehe...nak resipi..amik ler...amik ler..

TERUNG DAGING BERKEJU

Bahan-bahan:
3 biji terung bulat
200 gm daging/ayam kisar (bergantung kepada kebesaran terung atau banyak mana anda nak letak di atas terung)
Cheddar Cheese ( ini pun sama...bergantung banyak mana anda nak letak di atas terung)
Sedikit garam dan lada hitam

Cara membuatnya:
1. Tumiskan daging dengan garam dan lada hitam. Goreng sehingga ia masak. Angkat.
2. Potong terung kepada empat bahagian.
3. Susun di atas pemanggang atau dulang. Letak sedikit daging di atas terung dan kemudian taburkan cheese.     Buat sehingga semua bahan tadi habis.
4. Kemudian masak di atas api sehingga keju cair dan terung masak.

Untuk memasak menu ini saya menggunakan pemanggang ajaib! Tapi kalau nak masak dalam oven pun boleh. Tak ada masalah...ikut barangan yang ada di rumah anda.

Selamat menjamu selera...


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

Post a Comment